Nutriční hodnoty (Brambory přelité "mačánkou")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 236 kJ / 1 012 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,46 g |
Tuky | 75,61 g |
– nasycené | 50,11 g |
– nenasycené | 22,36 g |
–– mononenasycené | 20,06 g |
–– polynenasycené | 2,31 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 14,45 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 64,65 g |
– cukry | 18,65 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5-6 5-6 větších brambor | Brambor zimní | 275 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý |