Nutriční hodnoty (Levandulová srdíčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 393 kJ / 2 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,13 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,49 g |
Tuky | 107,39 g |
– nasycené | 62,50 g |
– nenasycené | 39,47 g |
–– mononenasycené | 33,64 g |
–– polynenasycené | 5,83 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 7,08 g |
Cholesterol | 706 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 282,47 g |
– cukry | 91,38 g |
––– laktóza | 0,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
220 gramů 220 gramů hladké mouky dobře prosáté | Mouka pšeničná hladká | 220 g |
110 gramů 110 gramů másla (případně Hera) | Máslo kravské | 110 g |
70 gramů 70 gramů moučkového cukru | Cukr bílý | 70 g |
1 1 čajová lžička levandulového medu (případně lesního, lučního atp.) | Med nepasterovaný | |
1/2 balíčku 1/2 balíčku vanilkového cukru (pokud nemáte levandulový med) | Cukr vanilkový | 10 g |
1 sáček 1 sáček vanilkového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1-2 1-2 polévkové lžíce vlahého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
levandulový cukr | Levandule květ čerstvý | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1/2 1/2 kávové lžičky potravinářského barviva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
Z uvedené dávky napečete zhruba 80 kousků kousků cukroví (drobnější tvary) |