Nutriční hodnoty (Nejlepší maková bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 18 382 kJ / 4 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 81,40 g |
Tuky | 189,37 g |
– nasycené | 20,04 g |
– nenasycené | 143,40 g |
–– mononenasycené | 64,00 g |
–– polynenasycené | 79,40 g |
––– omega 3 | 5,83 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 540,00 g |
– cukry | 210,00 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
0,75 hrnku 0,75 hrnku cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
1 sáček 1 sáček kypřícího prášku | Kypřící prášek | 12 g |
1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
0,25 hrnku 0,25 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
polohrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná polohrubá |