Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pečená batátovo-dýňová krémová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 941 kJ /
942 kcal
Bílkoviny19,35 g
– z toho živočišné bílkoviny5,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,65 g
Tuky35,17 g
– nasycené22,89 g
– nenasycené10,61 g
–– mononenasycené9,37 g
–– polynenasycené1,24 g
––– omega 30,35 g
Vláknina31,63 g
Cholesterol 114 mg
Sodík 258 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy125,35 g
– cukry33,59 g
––– laktóza7,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
cca 400 g 400 g batátů (odpovídá cca 2 středně velkým kusům) Batáty neloupané 400 g
cca 400 g 400 g máslové dýně (odpovídá cca 1 menšímu kusu) Dýně máslová čerstvá 400 g
3 - 4 stroužky 3 - 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 24.5 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
100 ml 100 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
100 ml 100 ml plnotučného mléka Mléko kravské plnotučné 3,5% 100 ml
cca 0,5 litru cca 0,5 litru vody nebo vývaru Voda
olej dle potřeby Olej řepkový
sušený tymián Tymián sušený
sůl dle chuti Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.