Nutriční hodnoty (Pečená batátovo-dýňová krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 941 kJ / 942 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,65 g |
Tuky | 35,17 g |
– nasycené | 22,89 g |
– nenasycené | 10,61 g |
–– mononenasycené | 9,37 g |
–– polynenasycené | 1,24 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 31,63 g |
Cholesterol | 114 mg |
Sodík | 258 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 125,35 g |
– cukry | 33,59 g |
––– laktóza | 7,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 400 g 400 g batátů (odpovídá cca 2 středně velkým kusům) | Batáty neloupané | 400 g |
cca 400 g 400 g máslové dýně (odpovídá cca 1 menšímu kusu) | Dýně máslová čerstvá | 400 g |
3 - 4 stroužky 3 - 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
100 ml 100 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 100 ml |
cca 0,5 litru cca 0,5 litru vody nebo vývaru | Voda | |
olej dle potřeby | Olej řepkový | |
sušený tymián | Tymián sušený | |
sůl dle chuti | Sůl mořská |