Nutriční hodnoty (Ořechový koláč pro svatého Jakuba)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 789 kJ / 3 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 44,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
Tuky | 123,80 g |
– nasycené | 62,90 g |
– nenasycené | 47,90 g |
–– mononenasycené | 40,40 g |
–– polynenasycené | 7,50 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 501 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 475,30 g |
– cukry | 335,80 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
75 g 75 g cukru | Cukr bílý | 75 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
mikrotenový sáček sáček nebo potravinářská folie | ||
mouka na vál | Mouka pšeničná hladká | |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
250 g 250 g cukru | Cukr bílý | 250 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
250 250 mletých mandlí nebo ořechů | Mandle loupané mleté | |
1 1 kávová lžička skořice | Skořice ceylonská | |
nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu | Citrón čerstvý |