Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka po mexicku - s mletým hovězím, fazolemi a domácími tortillami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 23 444 kJ / 5 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 304,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 109,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 194,47 g |
Tuky | 111,88 g |
– nasycené | 51,10 g |
– nenasycené | 52,52 g |
–– mononenasycené | 33,85 g |
–– polynenasycené | 18,68 g |
––– omega 3 | 0,97 g |
Vláknina | 161,54 g |
Cholesterol | 517 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,10 g |
Sacharidy | 773,38 g |
– cukry | 95,38 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
450 g 450 g zeleniny Dione Sombrero | Mrkev čerstvá | 450 g |
500 ml 500 ml masového vývaru (může být i uzený) | Vývar masový | 500 ml |
300 ml 300 ml pasírovaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 300 g |
300 g 300 g červených fazolí v rajčatovém nálevu | Fazole v tomatové omáčce | 300 g |
300 g 300 g bílých fazolí v rajčatovém nálevu | Fazole bílé | 300 g |
2 2 ks stroužku česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
1 ks 1 ks cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
4 lžíce 4 lžíce sekané petrželové nati | Petržel nať čerstvá | 60 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného koriandru | Koriandr semena | 2.5 g |
špetka špetka třtinového cukru | Cukr třtinový | |
olej | Olej řepkový | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
200 g 200 g husté kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek vody | Voda | 250 ml |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |