Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 483 kJ /
593 kcal
Bílkoviny35,93 g
– z toho živočišné bílkoviny27,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,53 g
Tuky17,73 g
– nasycené3,53 g
– nenasycené12,69 g
–– mononenasycené8,84 g
–– polynenasycené3,85 g
––– omega 30,92 g
Vláknina7,67 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 317 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy68,72 g
– cukry22,11 g
––– laktóza4,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
120 g 120 g mletého hovězího masa Hovězí ořez 120 g
1 plátek 1 plátek toustového chleba (nebo 12 g střídky z žemle) Toast pšeničný bílý 20 g
mléko Mléko kravské polotučné 1,5%
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
½ s troužku troužku česneku Česnek čerstvý
provensálské bylinky Provensálské koření
1 lžíce 1 lžíce oleje (např. řepkového) Olej řepkový 11 ml
½ malé cibule Cibule čerstvá
20 g 20 g celeru Celer bulva čerstvá 20 g
30 g 30 g mrkve Mrkev čerstvá 30 g
1 lžička 1 lžička rajského protlaku Protlak rajčatový 5 g
200 g 200 g loupaných drcených rajčat Pyré z červených rajčat 200 g
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžíce 1 lžíce jemné pokrájené petrželky Petržel nať čerstvá 15 g
parmezán Parmezán
150 ml 150 ml vody Voda 150 ml
100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
50 g 50 g polenty (instantní) Polenta 50 g
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.