Nutriční hodnoty (Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 483 kJ / 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,53 g |
Tuky | 17,73 g |
– nasycené | 3,53 g |
– nenasycené | 12,69 g |
–– mononenasycené | 8,84 g |
–– polynenasycené | 3,85 g |
––– omega 3 | 0,92 g |
Vláknina | 7,67 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 68,72 g |
– cukry | 22,11 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 g 120 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 120 g |
1 plátek 1 plátek toustového chleba (nebo 12 g střídky z žemle) | Toast pšeničný bílý | 20 g |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
½ s troužku troužku česneku | Česnek čerstvý | |
provensálské bylinky | Provensálské koření | |
1 lžíce 1 lžíce oleje (např. řepkového) | Olej řepkový | 11 ml |
½ malé cibule | Cibule čerstvá | |
20 g 20 g celeru | Celer bulva čerstvá | 20 g |
30 g 30 g mrkve | Mrkev čerstvá | 30 g |
1 lžička 1 lžička rajského protlaku | Protlak rajčatový | 5 g |
200 g 200 g loupaných drcených rajčat | Pyré z červených rajčat | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce jemné pokrájené petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
parmezán | Parmezán | |
150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
50 g 50 g polenty (instantní) | Polenta | 50 g |
sůl | Sůl mořská |