Nutriční hodnoty (Silvestrovský plněný vepřový bok)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 10 785 kJ / 2 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 197,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 193,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,93 g |
Tuky | 181,37 g |
– nasycené | 61,71 g |
– nenasycené | 92,18 g |
–– mononenasycené | 74,20 g |
–– polynenasycené | 17,98 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 8,82 g |
Cholesterol | 981 mg |
Sodík | 12,72 g |
Sůl | 31,41 g |
Sacharidy | 36,36 g |
– cukry | 15,35 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 – 2,5 kg vepřového boku bez kosti v celku | Vepřový bok | |
500 g 500 g mletého hovězího masa (třeba ořez) | Hovězí ořez | 500 g |
300 g 300 g vepřového uzeného boku | Vepřový bok uzený | 300 g |
200 g 200 g vepřové plece (nebo boku) | Vepřová plec | 200 g |
1 lžička 1 lžička mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
2 2 vrchovaté lžičky mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
1 lžička 1 lžička mleté pálivé papriky | Paprika pálivá | 6 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
3 lžíce 3 lžíce studené vody | Voda | 54 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžička 1 lžička soli (na rozetření česneku) | Sůl mořská | 8 g |
1 lžičku 1 lžičku sušeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 5 g |
1 lžičku 1 lžičku sušeného oregána | Oregano sušené | 5 g |
feferonku – množství dle chuti | Chilli paprička čerstvá | |
2 lžičky 2 lžičky hrubozrnné soli | Sůl mořská | |
1 lžičku 1 lžičku medu | Med nepasterovaný | 18 g |
2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku nakrájeného na drobno | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
vývar na podlévání (nebo voda) | Vývar masový |