Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky s citronem, rajčaty a zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 154 kJ / 1 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,88 g |
Tuky | 17,01 g |
– nasycené | 7,84 g |
– nenasycené | 8,60 g |
–– mononenasycené | 3,02 g |
–– polynenasycené | 5,57 g |
––– omega 3 | 1,04 g |
Vláknina | 61,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 171,98 g |
– cukry | 12,35 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
olivový olej | Olej olivový | |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
1 lžíce 1 lžíce kmínu (drceného) | Kmín | 15 g |
4 cm 4 cm zázvoru | Zázvor sušený | |
1 1 citron (bez chemického ošetření) | Citrón čerstvý | 90 g |
rajčata v plechovce plechovce | Rajče červené čerstvé | |
1 hrnek 1 hrnek červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
1,5 litru 1,5 litru vývaru (zeleninového, já použila kuřecí) | Vývar hovězí | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |