Nutriční hodnoty (Vánoční rybí polévka z kapra a sumce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 8 275 kJ / 1 978 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 128,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,38 g |
Tuky | 75,69 g |
– nasycené | 13,08 g |
– nenasycené | 38,36 g |
–– mononenasycené | 31,18 g |
–– polynenasycené | 7,18 g |
––– omega 3 | 2,19 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,36 g |
Sacharidy | 137,35 g |
– cukry | 19,65 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 kapřích hlav (cca 2,5 kg) | Kapr hlava | |
800 podkovy 800 podkovy 800 g podkovy sumce | ||
800 g 800 g vnitřností kapra | Kapr | 800 g |
4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1 1 větší kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 1/4 bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 cibule i se slupkou | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 šalotky i se slupkou | Šalotka čerstvá | |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
máslo (na jíšku, zeleninu i rohlíky) | Mrkev čerstvá | |
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
200 ml 200 ml bílého vína (lze vynechat) | Víno bílé suché | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
3 3 rohlíky z předchozího dne | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |