Nutriční hodnoty (Vánočka tradiční)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 26 662 kJ / 6 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 39,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 112,00 g |
Tuky | 206,25 g |
– nasycené | 54,56 g |
– nenasycené | 135,54 g |
–– mononenasycené | 92,04 g |
–– polynenasycené | 43,50 g |
––– omega 3 | 2,69 g |
Vláknina | 36,40 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 7,01 g |
Sůl | 17,46 g |
Sacharidy | 959,77 g |
– cukry | 246,10 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
6 6 žloutků | Vaječný žloutek | 138 g |
80 g 80 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 80 g |
1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
500 ml 500 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřicího prášku | Kypřící prášek | 6 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
rozinky | Rozinky | |
mandle | Mandle neloupané |