Nutriční hodnoty (Domažlický bacán – přílohová bramborová placka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 386 kJ / 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,05 g |
Tuky | 11,16 g |
– nasycené | 2,55 g |
– nenasycené | 5,59 g |
–– mononenasycené | 3,17 g |
–– polynenasycené | 2,42 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 141,40 g |
– cukry | 9,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
¼ l itru itru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
170 g 170 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 170 g |
10 g 10 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 10 g |
1 1 kávová lžička krystalového cukru (nebo 2x nabrat mezi prsty) | Cukr bílý | |
1 1 čajová lžička soli | Sůl mořská | |
100 g 100 g syrových oloupaných brambor nastrouhaných na jemno (asi 2 středně velké) | Brambor zimní | 100 g |
sádlo na vymazání formy | Sádlo vepřové | |
strouhanku na vysypání formy | Strouhanka pšeničná |