Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mrkvová buchta s jablkem a citrónovou polevou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 738 kJ /
6 869 kcal
Bílkoviny115,19 g
– z toho živočišné bílkoviny30,29 g
– z toho rostlinné bílkoviny84,90 g
Tuky162,88 g
– nasycené17,94 g
– nenasycené129,99 g
–– mononenasycené88,95 g
–– polynenasycené41,04 g
––– omega 310,89 g
Vláknina32,25 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy1 219,38 g
– cukry684,28 g
––– laktóza6,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 jablko Jablko čerstvé 150 g
3 3 velké mrkve Mrkev čerstvá 150 g
1/2 1/2 prášku do pečiva Kypřící prášek 6 g
1 lžička 1 lžička perníkovéjo koření Pepř černý 5 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje Olej řepkový 125 ml
2 hrnky 2 hrnky hl. mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
1 hrnek 1 hrnek pol. mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
1,5 hrnku 1,5 hrnku cukru Cukr bílý 375 g
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru Cukr bílý 250 g
1 lžíce 1 lžíce horké vody Voda 18 ml
3-4 lžíce 3-4 lžíce šťávy z citronu (podle hustoty) Šťáva z citrónu 52.5 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.