Nutriční hodnoty (Mrkvová buchta s jablkem a citrónovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 738 kJ / 6 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,29 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 84,90 g |
Tuky | 162,88 g |
– nasycené | 17,94 g |
– nenasycené | 129,99 g |
–– mononenasycené | 88,95 g |
–– polynenasycené | 41,04 g |
––– omega 3 | 10,89 g |
Vláknina | 32,25 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 1 219,38 g |
– cukry | 684,28 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
3 3 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
1 lžička 1 lžička perníkovéjo koření | Pepř černý | 5 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
2 hrnky 2 hrnky hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek pol. mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku cukru | Cukr bílý | 375 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
1 lžíce 1 lžíce horké vody | Voda | 18 ml |
3-4 lžíce 3-4 lžíce šťávy z citronu (podle hustoty) | Šťáva z citrónu | 52.5 ml |