Nutriční hodnoty (Špalíčky z Pece pod Čerchovem – bramborová pochoutka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 712 kJ / 1 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 84,22 g |
– nasycené | 47,89 g |
– nenasycené | 29,25 g |
–– mononenasycené | 26,10 g |
–– polynenasycené | 3,15 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 736 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 108,50 g |
– cukry | 15,90 g |
––– laktóza | 9,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g brambor uvařených ve slupce (oloupaných a vychladlých) | Brambor zimní | 600 g |
250 250 g hladké mouky + trochu mouky na podsypání | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 čajová lžička soli | Sůl mořská | |
3 3 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
250 ml 250 ml mléka (lepší je kombinace ½ 30% smetany a ½ mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 čajová lžička soli | Sůl mořská | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |