Nutriční hodnoty (Zelná polévka z hlávkového zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 955 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 30,53 g |
– nasycené | 16,05 g |
– nenasycené | 14,28 g |
–– mononenasycené | 8,25 g |
–– polynenasycené | 6,03 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,62 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 15,30 g |
– cukry | 1,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
polovina malé hlávky hlávky bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
1 stonek 1 stonek řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
nakládaná loupaná rajčata | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
2 lžičky 2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 ks 1 ks maďarské klobásy (nebo jiné kvalitní) | Klobása | 220 g |
podle chuti chilli | Chilli paprička sušená |