Nutriční hodnoty (Frankfurtská polévka s červenými fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 485 kJ / 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,41 g |
Tuky | 44,75 g |
– nasycené | 3,15 g |
– nenasycené | 39,57 g |
–– mononenasycené | 27,82 g |
–– polynenasycené | 11,75 g |
––– omega 3 | 3,62 g |
Vláknina | 13,02 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 35,46 g |
– cukry | 6,47 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 1 cibule (nebo pórek) | Cibule čerstvá | 70 g |
4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
1 1 párek | Párek vepřový | 80 g |
2 litry 2 litry zeleninového vývaru (nebo vody s kostkou bujónu) | Vývar zeleninový | 2000 ml |
1 1 menší konzerva červených fazolí | Fazole červená ledvina sterilované | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
hladká mouka (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | |
1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
sladká paprika (dle chuti) | Paprika červená sušená | |
uzená paprika (dle chuti) | Paprika uzená | |
majoránka (dle chuti) | Majoránka sušená | |
tymián (dle chuti) | Tymián sušený | |
libeček (dle chuti) | Libeček čerstvý | |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská |