Nutriční hodnoty (Celerovo-bramborový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 305 kJ / 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,10 g |
Tuky | 26,47 g |
– nasycené | 16,36 g |
– nenasycené | 9,21 g |
–– mononenasycené | 7,77 g |
–– polynenasycené | 1,44 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 28,70 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 539 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 49,45 g |
– cukry | 12,03 g |
––– laktóza | 3,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
1,5 1,5 zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 2 krajíce na kostičky nakrájeného chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
strouhaný parmezán | Parmezán |