Nutriční hodnoty (Bramborové nočky v petrželkové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 871 kJ / 1 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,91 g |
Tuky | 82,81 g |
– nasycené | 47,78 g |
– nenasycené | 29,32 g |
–– mononenasycené | 25,61 g |
–– polynenasycené | 3,71 g |
––– omega 3 | 0,44 g |
Vláknina | 13,37 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 129,97 g |
– cukry | 16,34 g |
––– laktóza | 7,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 větší den předem uvařené brambory (cca 500 g) | Brambor zimní | 200 g |
80 -100 g 80 -100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 90 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
40 g 40 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 40 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
150 - 200 ml 150 - 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 175 ml |
1-2 stroužky 1-2 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
svazek svazek jemně nasekané hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý |