Nutriční hodnoty (Bramborová omáčka s klobásou a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 048 kJ / 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,05 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,51 g |
Tuky | 27,11 g |
– nasycené | 11,16 g |
– nenasycené | 11,99 g |
–– mononenasycené | 9,72 g |
–– polynenasycené | 2,27 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 7,03 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 486 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 43,07 g |
– cukry | 6,08 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
2 2 ostravské klobásy | Klobása | |
1 1 pórek (bílá část) | Pórek čerstvý | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
50 g 50 g česnekového boku | Vepřový bok uzený | 50 g |
2 2 rovné lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
100 ml 100 ml smetany na vaření 12 % | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 lžička 1 lžička uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
mletý kmín | Kmín mletý | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
vývar (podle potřeby) | Vývar masový |