Nutriční hodnoty (Jahelník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 7 594 kJ / 1 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 51,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,00 g |
Tuky | 39,12 g |
– nasycené | 14,54 g |
– nenasycené | 18,90 g |
–– mononenasycené | 11,10 g |
–– polynenasycené | 7,80 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 269,40 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 49,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g jáhel | Jáhly | 300 g |
1 l 1 l mléka (nebo 500 ml vody a 500 ml mléka) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
trochu trochu másla | Máslo kravské | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
sušené švestky (nebo rozinky, ovoce podle chuti - jakýkoli kompot, nastrouhaná jablka, čerstvé ovoce) | Švestky sušené | |
tuk na vymazání zapékací mísy mísy | Margarín |