Nutriční hodnoty (Pikantní polévka z hlívy s medvědím česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 644 kJ / 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,30 g |
Tuky | 10,14 g |
– nasycené | 6,43 g |
– nenasycené | 4,92 g |
–– mononenasycené | 3,18 g |
–– polynenasycené | 1,74 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 18,21 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 643 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 53,93 g |
– cukry | 5,56 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 250 g |
3 3 střední brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky pálivé papriky | Paprika pálivá | 3 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky uzené papriky (nemusí být) | Paprika uzená | 2.5 g |
1 lžíce 1 lžíce paprikové pasty | Pasta papriková | 15 g |
1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 1 menší svazek medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |