Nutriční hodnoty (Smrže plněné sýrovou nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 270 kJ / 1 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 91,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 86,08 g |
– nasycené | 58,26 g |
– nenasycené | 25,58 g |
–– mononenasycené | 22,91 g |
–– polynenasycené | 2,67 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 3,67 g |
Sůl | 8,83 g |
Sacharidy | 27,35 g |
– cukry | 25,25 g |
––– laktóza | 21,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
16-20 16-20 smržů větších (hlavičky) | Hřib čerstvý | |
brambory podle potřeby | Brambor zimní | |
bylinky na ozdobení | Petržel nať čerstvá | |
10 dkg 10 dkg Nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
10 dkg 10 dkg Goudy nebo jiného tučného sýru | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
10 dkg 10 dkg taveného sýru | Sýr tavený | 100 g |
2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
0,5 0,5 kostky zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
všechny nožičky nožičky ze smržů | Hřib čerstvý | |
strouhanka podle potřeby na zahuštění | Strouhanka pšeničná | |
olivový olej | Olej olivový | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
houbové koření | Provensálské koření | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
1-1,5 dl 1-1,5 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |