Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Smrže plněné sýrovou nádivkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 270 kJ /
1 260 kcal
Bílkoviny92,95 g
– z toho živočišné bílkoviny91,97 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,98 g
Tuky86,08 g
– nasycené58,26 g
– nenasycené25,58 g
–– mononenasycené22,91 g
–– polynenasycené2,67 g
––– omega 30,56 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 304 mg
Sodík 3,67 g
Sůl8,83 g
Sacharidy27,35 g
– cukry25,25 g
––– laktóza21,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
16-20 16-20 smržů větších (hlavičky) Hřib čerstvý
brambory podle potřeby Brambor zimní
bylinky na ozdobení Petržel nať čerstvá
10 dkg 10 dkg Nivy Niva 50% t. v s. 100 g
10 dkg 10 dkg Goudy nebo jiného tučného sýru Gouda 45% t. v s. 100 g
10 dkg 10 dkg taveného sýru Sýr tavený 100 g
2 dl 2 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
0,5 0,5 kostky zeleninového vývaru Vývar zeleninový
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
všechny nožičky nožičky ze smržů Hřib čerstvý
strouhanka podle potřeby na zahuštění Strouhanka pšeničná
olivový olej Olej olivový
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
houbové koření Provensálské koření
mletý kmín Kmín mletý
1-1,5 dl 1-1,5 dl smetany Smetana kravská sladká 12% 125 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.