Nutriční hodnoty (Růžičkový koláč s medovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 817 kJ / 4 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,01 g |
Tuky | 148,32 g |
– nasycené | 90,32 g |
– nenasycené | 52,15 g |
–– mononenasycené | 46,04 g |
–– polynenasycené | 6,11 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 26,70 g |
Cholesterol | 682 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 674,95 g |
– cukry | 313,34 g |
––– laktóza | 13,53 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 lžička 1 lžička citrónové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
2 hrsti 2 hrsti rozinek | Rozinky | 100 g |
2 hrsti 2 hrsti sušeného ovoce (třešně, borůvky, brusinky,...) | Sušené ovoce směs | |
skořice | Skořice ceylonská | |
asi 4 lžíce 4 lžíce medu | Med nepasterovaný | 144 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce rumu | Rum | 42.5 ml |