Nutriční hodnoty (Višňová bublanina z časopisu Vlasta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 872 kJ / 2 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 95,40 g |
– nasycené | 50,44 g |
– nenasycené | 36,30 g |
–– mononenasycené | 30,70 g |
–– polynenasycené | 5,60 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 381,77 g |
– cukry | 157,79 g |
––– laktóza | 5,54 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky) | Vaječný žloutek | 92 g |
150 g 150 g hnědého cukru Demerara | Cukr třtinový | 150 g |
80 g 80 g másla (rozpustit) | Máslo kravské | 80 g |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
máslo a hrubá mouka na vymazání plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
višně (případně jiné ovoce) | Višně čerstvé |