Nutriční hodnoty (Kedlubnovo-mrkvová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 519 kJ / 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,72 g |
Tuky | 4,46 g |
– nasycené | 1,01 g |
– nenasycené | 4,06 g |
–– mononenasycené | 1,59 g |
–– polynenasycené | 2,47 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 15,13 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 135 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 60,47 g |
– cukry | 12,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velká kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
2 2 středně velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 PL 2 PL olivového nebo slunečnicového oleje | ||
700 ml 700 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 700 ml |
½ Č L L mletého koriandru | Koriandr list sušený | |
½ Č L L kari koření | Kari | |
majoránka | Majoránka sušená | |
4 PL 4 PL ovesných vloček | Vločky ovesné | 60 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
libeček nebo pažitka | Libeček čerstvý |