Nutriční hodnoty (Smetanovo-višňový dort podle Lenky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 16 763 kJ / 4 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,75 g |
Tuky | 175,37 g |
– nasycené | 18,29 g |
– nenasycené | 145,25 g |
–– mononenasycené | 102,70 g |
–– polynenasycené | 42,55 g |
––– omega 3 | 12,36 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 211 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 538,55 g |
– cukry | 257,75 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
2 2 rovné lžíce sody | Jedlá soda | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce kvalitního holandského kakaa | Kakao prášek | 37.5 g |
1 hrst 1 hrst strouhané čokolády | Čokoláda mléčná 30% | |
1 1 kefír bez příchuti (ne nízkotučný) | Kefír | |
3/4 sklenky 3/4 sklenky oleje | Olej řepkový | 150 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 šlehačky | Šlehačka 35% | |
2 2 ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
cukr moučka dle potřeby | Cukr bílý | |
1 1 višňový kompot (vypeckovaný) | Višně zavařené | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce solamylu | Bramborový škrob | 22.5 g |