Nutriční hodnoty (Podmáslová polévka s novými brambory a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 408 kJ / 1 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 62,79 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,20 g |
Tuky | 62,31 g |
– nasycené | 27,03 g |
– nenasycené | 30,01 g |
–– mononenasycené | 20,47 g |
–– polynenasycené | 9,54 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 11,83 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 978 mg |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 106,63 g |
– cukry | 44,37 g |
––– laktóza | 36,28 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 ml 600 ml podmáslí | Podmáslí | 600 g |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
5-6 5-6 nových menších brambor | Brambor zimní | 275 g |
4 4 vejce vařená natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
čerstvý libeček | Libeček čerstvý | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý | |
pažitka | Pažitka čerstvá |