Nutriční hodnoty (Kuřecí mandlové řízky se šafránovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 681 kJ / 2 075 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 164,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 36,07 g |
Tuky | 41,58 g |
– nasycené | 9,63 g |
– nenasycené | 28,93 g |
–– mononenasycené | 16,43 g |
–– polynenasycené | 12,50 g |
––– omega 3 | 1,69 g |
Vláknina | 27,83 g |
Cholesterol | 408 mg |
Sodík | 1,39 g |
Sůl | 3,30 g |
Sacharidy | 210,73 g |
– cukry | 16,47 g |
––– laktóza | 2,38 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 62.5 ml |
1 stroužek 1 stroužek utřeného česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
3 3 starší rohlíky (asi 2 dny) | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
50 g 50 g mandlí - měla jsem neloupané | Mandle neloupané | 50 g |
petrželka nebo libeček | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
tuk na smažení | Olej řepkový | |
700 g 700 g brambor | Brambor zimní | 700 g |
asi 10-12 asi 10-12 pestíku šafránu | Šafrán sušený | |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
máslo | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá |