Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Lehký jahodový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie16 837 kJ /
4 024 kcal
Bílkoviny74,12 g
– z toho živočišné bílkoviny54,12 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,00 g
Tuky237,74 g
– nasycené83,88 g
– nenasycené135,44 g
–– mononenasycené102,80 g
–– polynenasycené32,64 g
––– omega 39,32 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 782 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy394,00 g
– cukry239,60 g
––– laktóza26,10 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
200 g 200 g cukru krupice Cukr bílý 200 g
200 g 200 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
100 ml 100 ml oleje Olej řepkový 100 ml
1 ks 1 ks prášku do pečiva Kypřící prášek 12 g
200 g 200 g smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
400 g 400 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 400 ml
1 ks 1 ks vanilkového cukru Cukr vanilkový 10 g
1 ks 1 ks ztužovače Ztužovač šlehačky
jahody (nebo jakékoliv jiné ovoce, nejlépe čerstvé) Jahody čerstvé
tuk Margarín
mouka Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.