Nutriční hodnoty (Lehký jahodový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 837 kJ / 4 024 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 54,12 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 237,74 g |
– nasycené | 83,88 g |
– nenasycené | 135,44 g |
–– mononenasycené | 102,80 g |
–– polynenasycené | 32,64 g |
––– omega 3 | 9,32 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 394,00 g |
– cukry | 239,60 g |
––– laktóza | 26,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
1 ks 1 ks prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
400 g 400 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
1 ks 1 ks vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
1 ks 1 ks ztužovače | Ztužovač šlehačky | |
jahody (nebo jakékoliv jiné ovoce, nejlépe čerstvé) | Jahody čerstvé | |
tuk | Margarín | |
mouka | Mouka pšeničná hladká |