Nutriční hodnoty (Jahodové muffiny / cupcaky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 11 132 kJ / 2 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,66 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,26 g |
Tuky | 129,42 g |
– nasycené | 75,43 g |
– nenasycené | 48,34 g |
–– mononenasycené | 38,80 g |
–– polynenasycené | 9,54 g |
––– omega 3 | 0,74 g |
Vláknina | 16,10 g |
Cholesterol | 291 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 308,99 g |
– cukry | 98,99 g |
––– laktóza | 30,49 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
100 g 100 g panely (nebo klasického cukru) | ||
lžička lžička prášku do pečení bez fosfátů | Kypřící prášek | |
100 g 100 g nasekané bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 100 g |
1 hrnek 1 hrnek nakrájených jahod | Jahody čerstvé | 250 g |
vanilkové aroma dle chuti (já dávám 3-5 kapek) | Aroma vanilkové | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
100 ml 100 ml rostlinného mléka (lze i kravského) | Nápoj sójový | 100 ml |
80 80 g másla (rozpustit a nechat trochu zchladnout) | Máslo kravské | 80 g |
1 1 vanilkový puding | Puding v prášku | 40 g |
250 ml 250 ml mléka (rostlinného nebo kravského) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla, nebo kokosového tuku | ||
2-3 kapky 2-3 kapky vanilkového aroma | Aroma vanilkové | |
potravinářské barvivo (červené/růžové) - není nutné | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |