Nutriční hodnoty (Polévka z uzeného vývaru s pohankou, kapustou a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 6 352 kJ / 1 518 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 49,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,92 g |
Tuky | 32,30 g |
– nasycené | 15,26 g |
– nenasycené | 14,59 g |
–– mononenasycené | 8,89 g |
–– polynenasycené | 5,70 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 37,83 g |
Cholesterol | 156 mg |
Sodík | 1,85 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 203,53 g |
– cukry | 12,57 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 l 1,5 l uzeného vývaru | Vývar vepřový | 1500 ml |
3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
300 g 300 g kadeřavé kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 300 g |
200 g 200 g pohanky | Pohanka loupaná | 200 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
200 g 200 g uvařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 200 g |
1 hrst 1 hrst nakrájených lesních hub (nebo žampionů) | Hřib čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |