Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z uzeného vývaru s pohankou, kapustou a bramborem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie6 352 kJ /
1 518 kcal
Bílkoviny84,79 g
– z toho živočišné bílkoviny49,87 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,92 g
Tuky32,30 g
– nasycené15,26 g
– nenasycené14,59 g
–– mononenasycené8,89 g
–– polynenasycené5,70 g
––– omega 30,71 g
Vláknina37,83 g
Cholesterol 156 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,00 g
Sacharidy203,53 g
– cukry12,57 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 l 1,5 l uzeného vývaru Vývar vepřový 1500 ml
3-4 3-4 brambory Brambor zimní 175 g
300 g 300 g kadeřavé kapusty Kapusta hlávková čerstvá 300 g
200 g 200 g pohanky Pohanka loupaná 200 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
200 g 200 g uvařeného uzeného masa Vepřová plec uzená 200 g
1 hrst 1 hrst nakrájených lesních hub (nebo žampionů) Hřib čerstvý
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
majoránka Majoránka sušená
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
hladkolistá petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.