Nutriční hodnoty (Mandlový bezlepkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 19 316 kJ / 4 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,23 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
Tuky | 408,90 g |
– nasycené | 202,47 g |
– nenasycené | 192,50 g |
–– mononenasycené | 140,45 g |
–– polynenasycené | 52,05 g |
––– omega 3 | 2,36 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 1,27 g |
Sodík | 535 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 136,40 g |
– cukry | 21,00 g |
––– laktóza | 17,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g mandlové mouky | Mouka mandlová | 200 g |
100 g 100 g bezlepkové mouky Jizerka, nebo lněné mouky | Mouka pohanková | 100 g |
150 g 150 g panely (doporučuji rozmixovat v blanderu na prášek) | ||
1 lžička 1 lžička prášku do pečení bez fosfátů | Kypřící prášek | 5 g |
150 g 150 g změklého másla | Máslo kravské | 150 g |
2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
3-5 kapek 3-5 kapek vanilkového aroma | Aroma vanilkové | |
libovolné ovoce na ozdobu i pro chuť | Jahody čerstvé | |
250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
200 ml 200 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
stévie dle chuti | Stevie sušená | |
2-3 kapky 2-3 kapky vanilkového aroma | Aroma vanilkové |