Nutriční hodnoty (Omáčka z čerstvých a nakládaných okurek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 284 kJ / 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,34 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,98 g |
Tuky | 35,04 g |
– nasycené | 22,28 g |
– nenasycené | 11,12 g |
–– mononenasycené | 9,03 g |
–– polynenasycené | 2,09 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 975 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 39,81 g |
– cukry | 33,88 g |
––– laktóza | 7,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g nakládaných okurek | Okurka polní zavařená | 200 g |
400 g 400 g salátových okurek | Okurka salátová čerstvá | 400 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
200 g 200 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
500-600 ml 500-600 ml vývaru | Vývar masový | 550 ml |
1 1 rovná lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý | |
pepř mletý | Pepř černý mletý |