Nutriční hodnoty (Telecí na hříbkách a smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 696 kJ / 1 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,13 g |
Tuky | 112,37 g |
– nasycené | 64,60 g |
– nenasycené | 45,18 g |
–– mononenasycené | 38,05 g |
–– polynenasycené | 7,13 g |
––– omega 3 | 0,66 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 866 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 18,65 g |
– cukry | 9,70 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 500 g telecího masa ( použila jsem kližku ) pokrájeného na kousky | Telecí kýta | |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
čerstvé hříbky | Hřib čerstvý | |
mletá sladká paprika | Paprika červená sušená | |
200 ml 200 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 200 ml |
1 lžíce 1 lžíce hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
drůbeží vývar ( může být z kostky ) | Vývar kuřecí | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
olej | Olej řepkový |