Nutriční hodnoty (Tutmanik (bulharský koláč))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 036 kJ / 4 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 73,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,50 g |
Tuky | 211,44 g |
– nasycené | 86,50 g |
– nenasycené | 117,15 g |
–– mononenasycené | 84,14 g |
–– polynenasycené | 33,01 g |
––– omega 3 | 2,56 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 577 mg |
Sodík | 3,37 g |
Sůl | 7,97 g |
Sacharidy | 448,38 g |
– cukry | 58,33 g |
––– laktóza | 28,98 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
půl lžičky lžičky soli | Sůl mořská | |
30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
170 g 170 g tuku | Margarín | 170 g |
250 g 250 g tvrdého sýra (nejlépe balkánského) | Sýr kravský tvrdý 30% | 250 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
5 lžic 5 lžic strouhanky | Strouhanka pšeničná | 75 g |