Nutriční hodnoty (Pivní bramboráky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 002 kJ / 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,18 g |
Tuky | 8,88 g |
– nasycené | 2,01 g |
– nenasycené | 3,98 g |
–– mononenasycené | 2,88 g |
–– polynenasycené | 1,10 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 15,78 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 228 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 122,20 g |
– cukry | 11,89 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
100-120 ml 100-120 ml světlého slabšího piva | Pivo světlé 10ᵒ | 110 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3-4 stroužky 3-4 stroužky prolisovaného česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
2 2 střední žampiony | Žampion čerstvý | |
1 hrst 1 hrst sušené smažené cibule | Cibule smažená | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
1 lžíce 1 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 15 g |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
olej na smažení | Olej řepkový |