Nutriční hodnoty (Hruškový dort s mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 321 kJ / 3 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,45 g |
Tuky | 119,90 g |
– nasycené | 74,04 g |
– nenasycené | 44,57 g |
–– mononenasycené | 35,45 g |
–– polynenasycené | 9,12 g |
––– omega 3 | 1,61 g |
Vláknina | 26,28 g |
Cholesterol | 177 mg |
Sodík | 255 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 522,13 g |
– cukry | 416,23 g |
––– laktóza | 8,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 baleni 1 baleni piškotů | Piškoty | 240 g |
6 6 středních zralých hrušek | Hruška čerstvá | 780 g |
skořice | Skořice ceylonská | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
6 kousků 6 kousků hřebíčku | Hřebíček | |
250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
2 2 zakysané smetany (á 150 g) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
mléko na zjemnění krému | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 balíček 1 balíček žluté želatiny (Dr.Oetker) | Želatina vepřová | 10 g |