Nutriční hodnoty (Chlebový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 219 kJ / 530 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,12 g |
Tuky | 42,79 g |
– nasycené | 5,92 g |
– nenasycené | 36,65 g |
–– mononenasycené | 31,39 g |
–– polynenasycené | 5,26 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 11,16 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 784 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 27,39 g |
– cukry | 17,69 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 krajíce 4 krajíce staršího chleba (nejlépe tmavého) | Chléb pšeničný kváskový | |
4 4 masitá rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
1 1 paprika | Paprika bílá čerstvá | |
1/2 1/2 větší okurky | Okurka salátová čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce kaparů | Kapary | 30 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
1 hrst 1 hrst rukoly (dle chuti) | Rukola čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
olivový olej na pokapání chleba | Olej olivový | |
sušená bazalka | Bazalka sušená | |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce vinného octu | Ocet lihový | 22.5 ml |
lžíce lžíce vody | Voda | |
cukr | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |