Nutriční hodnoty (Svěží dort s jablečno - nektarinkovou směsí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 138 kJ / 2 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,33 g |
Tuky | 74,36 g |
– nasycené | 13,79 g |
– nenasycené | 51,84 g |
–– mononenasycené | 36,70 g |
–– polynenasycené | 15,14 g |
––– omega 3 | 3,90 g |
Vláknina | 26,95 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,53 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 329,55 g |
– cukry | 232,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
100 g 100 g celozrnné mouky (polohrubé mouky) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 100 g |
100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
4 PL 4 PL horké vody | Voda | 72 ml |
4 PL 4 PL oleje | Olej řepkový | 44 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička jedlé sody (prášku do pečiva) | Jedlá soda | 12 g |
2 PL 2 PL sypké Caro kávy (kakaa) | Káva obilná ječná | 30 g |
máslo a mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
4 -5 4 -5 jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
3 -4 3 -4 nektarinky | Dužina nektarinky čerstvá | |
2- 3 PL 2- 3 PL třtinového cukru | Cukr třtinový | 30 g |
skořice | Skořice ceylonská | |
300 300 ml vody | Voda | |
1,5 1,5 banánového pudingu | Puding v prášku | |
1 1 smetana na šlehání (250 ml) | Smetana kravská sladká 30% | |
1 1 bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
1,5 balíčku 1,5 balíčku smetafixu (nebo jiný ztužovač šlehačky) | Ztužovač šlehačky | 15 g |
(může být i 20 g želatiny na vaječnou tlačenku) | Želatina vepřová | |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
50 g 50 g nastrouhané hořké čokolády na zdobení | Čokoláda hořká 40% | 50 g |
1 1 nektarinka na zdobení | Dužina nektarinky čerstvá |