Nutriční hodnoty (Italský bramborový chléb s parmezánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 575 kJ / 4 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 63,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,80 g |
Tuky | 238,04 g |
– nasycené | 105,65 g |
– nenasycené | 106,46 g |
–– mononenasycené | 90,33 g |
–– polynenasycené | 16,13 g |
––– omega 3 | 1,37 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 863 mg |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 4,92 g |
Sacharidy | 378,50 g |
– cukry | 36,14 g |
––– laktóza | 5,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 středně velké brambory, vařené bez slupky a se snítkou rozmarýnu, vychladlé + uschovaná trocha vody z vaření | Voda | |
1 kostka 1 kostka čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1 lžička 1 lžička krupicového cukru | Cukr bílý | 5 g |
100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
60 ml 60 ml olivového oleje | Olej olivový | 60 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 vrchovatá lžíce soli | Sůl mořská | |
2 2 hrstky nasekaného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
2 2 hrstky pražených loupaných slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | |
150 g 150 g najemno nastrouhaného parmezánu | Parmezán | 150 g |
500 g 500 g hladké mouky (dala jsem špaldovou chlebovou) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |