Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Výroba kvalitního domácího jogurtu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 954 kJ /
467 kcal
Bílkoviny34,00 g
– z toho živočišné bílkoviny34,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky15,00 g
– nasycené10,00 g
– nenasycené4,40 g
–– mononenasycené4,00 g
–– polynenasycené0,40 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy49,00 g
– cukry49,00 g
––– laktóza49,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 litr 1 litr mléka 3,5% tuku (může být pasterizované, UHT nebo čerstvé selské) Mléko kravské polotučné 1,5% 1000 ml
50 g 50 g sušeného odtučněného nebo polotučného mléka
1 1 ks živého jogurtu 150-200 ml (ale stačí ho i dvě polévkové lžíce) Jogurt kravský bílý 3,5%
Je možno použít jogurt i z minulé dávky (pokud dodržujete důsledně dále popsaný hygienický postup) Jogurt kravský bílý 3,5%
Pouze ze samotného mléka je jogurt řidší. Pokud chcete mít takový, jako se prodává hotový v obchodě, je třeba ho dělat ze „150%“ mléka. To si připravíme tak, že v litr u mlé u mlé ka rozpustíme sušené mléko. Jogurt kravský bílý 3,5%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.