Nutriční hodnoty (Výroba kvalitního domácího jogurtu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 954 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 10,00 g |
– nenasycené | 4,40 g |
–– mononenasycené | 4,00 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 49,00 g |
– cukry | 49,00 g |
––– laktóza | 49,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 litr 1 litr mléka 3,5% tuku (může být pasterizované, UHT nebo čerstvé selské) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
50 g 50 g sušeného odtučněného nebo polotučného mléka | ||
1 1 ks živého jogurtu 150-200 ml (ale stačí ho i dvě polévkové lžíce) | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
Je možno použít jogurt i z minulé dávky (pokud dodržujete důsledně dále popsaný hygienický postup) | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
Pouze ze samotného mléka je jogurt řidší. Pokud chcete mít takový, jako se prodává hotový v obchodě, je třeba ho dělat ze „150%“ mléka. To si připravíme tak, že v litr u mlé u mlé ka rozpustíme sušené mléko. | Jogurt kravský bílý 3,5% | |