Nutriční hodnoty (Tarhoňa ve smetanových vejcích se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 9 393 kJ / 2 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,42 g |
| Tuky | 143,61 g |
| – nasycené | 68,57 g |
| – nenasycené | 65,40 g |
| –– mononenasycené | 55,20 g |
| –– polynenasycené | 10,20 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 6,78 g |
| Cholesterol | 961 mg |
| Sodík | 2,82 g |
| Sůl | 6,94 g |
| Sacharidy | 159,65 g |
| – cukry | 11,49 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g tarhoni | Těstoviny pšeničné | 200 g |
| 1 1 pórek (bílá část) | Pórek čerstvý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 100 g 100 g libové slaniny | Špek | 100 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 80-100 g 80-100 g strouhaného sýru (gouda, niva) | Sýr kravský tvrdý 30% | 90 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |