Nutriční hodnoty (Jablečno-oříškový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 969 kJ / 4 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 81,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,06 g |
Tuky | 247,52 g |
– nasycené | 36,14 g |
– nenasycené | 170,74 g |
–– mononenasycené | 30,88 g |
–– polynenasycené | 139,86 g |
––– omega 3 | 22,86 g |
Vláknina | 46,40 g |
Cholesterol | 857 mg |
Sodík | 703 mg |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 404,20 g |
– cukry | 250,50 g |
––– laktóza | 18,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
300 g 300 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 300 g |
100 g 100 g špaldové mouky (hladké mouky) | Mouka špaldová hrubá | 100 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
4 lžíce 4 lžíce medu (nebo jiné sladidlo) | Med nepasterovaný | 144 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
máslo a hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
500 g 500 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
2 lžíce 2 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |