Nutriční hodnoty (Hovězí maso na smetaně s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 816 kJ / 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 115,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,51 g |
Tuky | 21,99 g |
– nasycené | 12,47 g |
– nenasycené | 7,93 g |
–– mononenasycené | 6,87 g |
–– polynenasycené | 1,06 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 25,25 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 41,80 g |
– cukry | 16,65 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hovězího zadního masa | Hovězí kýta | 500 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
250 g 250 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 250 g |
olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
3 kuličky 3 kuličky černého pepře | Pepř černý | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 kostka 1 kostka Masoxu nebo odpovídající množství vývaru | Bujón hovězí | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
1/2 kelímku 1/2 kelímku smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |