Nutriční hodnoty (Ovocný dort se šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 6 988 kJ / 1 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,82 g |
Tuky | 41,19 g |
– nasycené | 10,22 g |
– nenasycené | 19,01 g |
–– mononenasycené | 14,16 g |
–– polynenasycené | 4,85 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 21,95 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 530 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 261,65 g |
– cukry | 146,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
5 lžic 5 lžic vlažné vody | Voda | 90 ml |
5 lžic 5 lžic krystalového cukru | Cukr bílý | 75 g |
5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
1 1 mascarpone | Mascarpone | |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1 1 želatinový ztužovač Dr.Oetkera | Ztužovač želatinový | |
cukr dle chuti | Cukr bílý | |
5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
1/2 l 1/2 l vody | Voda | 500 ml |
2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
1 1 ztužovač | Ztužovač šlehačky | |
mandarinkový kompot | Mandarinka zavařená | |
čokoládové ozdoby | Cukrářské zdobení |