Nutriční hodnoty (Žampiónová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 951 kJ / 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 55,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,20 g |
Tuky | 38,04 g |
– nasycené | 13,00 g |
– nenasycené | 15,88 g |
–– mononenasycené | 12,80 g |
–– polynenasycené | 3,08 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 990 mg |
Sůl | 2,04 g |
Sacharidy | 15,80 g |
– cukry | 4,20 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
větší brambora | Brambor zimní | |
cibule | Cibule čerstvá | |
trochu trochu másla | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
5 trojúhelníků 5 trojúhelníků taveného sýru | Sýr tavený | 60 g |
4 4 vajíčka | Vejce slepičí | 280 g |