Nutriční hodnoty (Perníkový koláč se zavařeninou a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 405 kJ / 2 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,92 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,35 g |
Tuky | 89,22 g |
– nasycené | 47,74 g |
– nenasycené | 34,50 g |
–– mononenasycené | 27,70 g |
–– polynenasycené | 6,80 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 415,04 g |
– cukry | 168,14 g |
––– laktóza | 0,64 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce koření do perníku | Perníkové koření | 15 g |
1 1 vrchovatá lžíce medu | Med nepasterovaný | |
150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
80 g 80 g rozehřátého másla | Máslo kravské | 80 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
mléko podle potřeby (asi 1/2 šálku) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
pikantní marmeláda (nejlépe domácí z černého rybízu) | Marmeláda z červeného rybízu | |
2 hrsti 2 hrsti nahrubo nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |