Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makový koláč s višňovým krémem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 341 kJ /
5 579 kcal
Bílkoviny89,72 g
– z toho živočišné bílkoviny17,18 g
– z toho rostlinné bílkoviny72,54 g
Tuky140,83 g
– nasycené16,76 g
– nenasycené103,00 g
–– mononenasycené26,84 g
–– polynenasycené76,16 g
––– omega 30,68 g
Vláknina54,48 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 350 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy960,85 g
– cukry569,75 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g mletého máku Mák modrý mletý 250 g
1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
1 hrnek 1 hrnek práškového cukru Cukr bílý 250 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
1 hrnek 1 hrnek mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
2 lžíce 2 lžíce slunečnicového oleje Olej slunečnicový 22 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
450 g 450 g višňové marmelády (může však být jakákoliv jiná kyselkavá marmeláda) Marmeláda višňová 450 g
1 sáček 1 sáček vanilkového pudinku Puding v prášku 48 g
3 lžíce 3 lžíce cukru Cukr bílý 75 g
4 dl 4 dl třešňového džusu nebo šťávy z kompotu (použila jsem 2 dl višňové šťávy z kompotu a 2 dl třešňové kompotové šťávy)

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.