Nutriční hodnoty (Makový koláč s višňovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 341 kJ / 5 579 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 72,54 g |
Tuky | 140,83 g |
– nasycené | 16,76 g |
– nenasycené | 103,00 g |
–– mononenasycené | 26,84 g |
–– polynenasycené | 76,16 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 54,48 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 350 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 960,85 g |
– cukry | 569,75 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek práškového cukru | Cukr bílý | 250 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 lžíce 2 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 22 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
450 g 450 g višňové marmelády (může však být jakákoliv jiná kyselkavá marmeláda) | Marmeláda višňová | 450 g |
1 sáček 1 sáček vanilkového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
4 dl 4 dl třešňového džusu nebo šťávy z kompotu (použila jsem 2 dl višňové šťávy z kompotu a 2 dl třešňové kompotové šťávy) |