Nutriční hodnoty (Žitno-pšeničné dalamánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 656 kJ / 1 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 52,70 g |
Tuky | 8,70 g |
– nasycené | 1,25 g |
– nenasycené | 6,03 g |
–– mononenasycené | 0,78 g |
–– polynenasycené | 5,25 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 36,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 366,80 g |
– cukry | 16,55 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 g 30 g žitného kvásku | Kvásek žitný | 30 ml |
160 g 160 g vody | Voda | 160 ml |
150 g 150 g žitné celozrnné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 150 g |
– promichame, zakryjeme a nechame 10-12 – promichame, zakryjeme a nechame 10-12 – promícháme, zakryjeme a necháme 10-12 hodin kvasit | ||
180-200 g 180-200 g vody | Voda | 190 ml |
150 g 150 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 150 g |
200 g 200 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
2 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
drcený kmín | Kmín mletý |