Nutriční hodnoty (Polévka z kyšky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 225 kJ / 532 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,85 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,97 g |
Tuky | 14,75 g |
– nasycené | 5,98 g |
– nenasycené | 5,82 g |
–– mononenasycené | 4,08 g |
–– polynenasycené | 1,74 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 9,03 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 276 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 67,60 g |
– cukry | 23,39 g |
––– laktóza | 14,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 ml 400 ml kyšky | Kyška | 400 ml |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 2.5 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
trochu trochu mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý | |
pažitka | Pažitka čerstvá |